Pasul Vâlcan atrage mii de turişti

vulcan Mii de turişti în cea mai nouă staţiune montană din Valea Jiului. Pasul Vâlcan este o staţiune montană aflată în plin process de dezvoltare. Aceasta este cea mai nouă locaţie de acest gen din Valea Jiului, iar numărul turiştilor care aleg această locaţie este în creştere.

Au fost turişti din alte zone ale ţării care apreciază această staţiune montană.

“Am venit din Constanţa, avem rude aici. Ştiam de straja şi de Parâng, dar am vrut să vedem cum este în Pasul Vâlcan. A meritat, este o staţiune montană mică, cochetă şi liniştită. Nu este la fel de multă agitaţie precum în celelalte staţiuni montane din Valea Jiului”, spune Bogdan, un turist constănţean, aflat la schi în Pasul Vâlcan.

Autorităţile vulcănene promit să dezvolte staţiunea.

“La Pasul Valcan au fost peste 1000 de turisti. Telegondola a functionat mereu plina, s-a schiat la teleski, dar si pe drum. Sute de copii s-au distrat pe drum cu sanile. Vom incerca sa dezvoltam zona in limitele posibilitatilor”,  spune viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merişanu.

 

Accesul spre staţiunea montană se face cu ajutorul unei telegondole. Administratia locala din Vulcan a concesionat mai multe terenuri pentru construirea unor case de vacanta. De precizat este faptul ca toate casale de vacanta trebuie sa respecte aceleasi standarde si sa fie identice ca forma.

“Au fost concesionate mai mult de jumătate din acele terenuri dar nu am avut infrastructura necesară că cetăţenii care vor să construiască să-şi poată transporta materialele necesare în Pasul Vulcan. De această dată avem drumul finalizat şi asfaltat până sus şi va fi mult mai uşor să facă aceste lucruri începând cu primavera anului viitor pentru că au accesul foarte bun până în Pasul Vulcan”, a mai spus sursa citata.

Statiunea montana Pasul Valcan ar trebui sa fie unita cu cea din Straja. Cel putin acesta este proiectul de dezvoltare a domeniilor schiabile din vestul Vaii Jiului.

 



(Următoarea știre) »