Judecătorii de la Alba i-au dat voie lui Mircea Ioan Moloţ să meargă după provizii

mirceaPreşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara poate fi vizitat de fiica sa şi poate pleca în localităţile unde deţine proprietăţi. Totul după un program strict, stabilit de magistraţii de la Tribunalul Alba.

Judecătorii de la Alba au analizat, joi, cererea formulată de Mircea Ioan Moloţ, prin avocaţii săi, privind permisiunea de a părăsi domiciliul, precum şi modificarea obligaţiilor impuse în cadrul măsurii arestului la domiciliu. Iar judecătorii de la Tribunalul Alba au admis, în parte, cererile acestuia. „Admite în parte cererea; acordă inculpatului Moloţ Mircea permisiunea de a fi vizitat la domiciliu de fiica sa în fiecare zi de sâmbătă, între orele 11-20.00; acordă inculpatului Moloţ Mircea permisiunea de a se deplasa în vederea asigurării mijloacelor de existenţă în localitatea Merişorul de Munte, nr. 14 în prima şi a treia zi de miercuri din lună, respectiv în Săcărâmb nr. 140 în a doua şi a patra marţi din lună, între orele 08 – 17. 00”, se arată în soluţie pronunţată joi de Tribunalul Alba.

Mircea Ioan Moloţ a fost reţinut în data de 3 decembrie pentru fapte de corupţie, alături de vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint şi trei oameni de afaceri, iar ulterior s-a decis cercetarea sub control judiciar.  Ulterior, în data de 9 decembrie, Curtea de Apel Alba Iulia a decis, ca urmare a unei contestaţii depuse de DNA, ca Mircea Moloţ şi ceilalţi patru inculpaţi să fie arestaţi la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile. Potrivit unui comunicat al DNA, Mircea Moloţ este cercetat pentru trafic de influenţă, în formă continuată, luare de mită, în formă continuată, folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document care conţine informaţii secrete de stat.