3000 de euro- preţul pentru a-şi recăpăta vederea

Un bărbat de 45 de ani din municipiul Petroşani, tatăl a doi băieţi, are nevoie urgent de o operaţie la ambii ochi după ce i-au fost descoperite mai multe afecţiuni care l-au dus la orbire.crivat

 

O operaţie i-ar putea salva vederea dar costă circa 3000 de euro, bani pe care omul nu îi are şi nici nu speră să-i poată aduna vreodată. Nenorocirea s-a abătut asupra familiei Crivăţ în urmă cu circa un an de zile, atunci capul familiei, Mircea, a început să-şi piardă vederea. După un control la medic, bărbatul a aflat că are o boală gravă care a evoluat rapid ceea ce a făcut să orbească. Tot medicii i-au spus că există speranţă pentru a-şi recăpăta vederea, o operaţie salvatoare, numai că omul abia trăieşte de pe o zi pe alta. „Nu vreau bani de la nimeni, nu vreau bani nemunciţi. Vreau doar să pot să mă operez, să văd, să pot munci pentru a-mi creşte copiii”, spune Mircea Crivăţ.

 Se luptă pentru copii

 Bărbatul locuieşte cu soţia lui şi cei doi copii într-o casă din Colonia Petroşaniului, mai exact într-o cămăruţă de 3 pe 5 în care se înghesuiesc şase suflete. El cu soţia şi copiii dar şi părinţii ei. Pentru că nu mai poate munci abia are ce pune pe masă. Soţia lui adună ambalaje de plastic pe care le duce la centrul de colectare şi fac rost de bani pentru o pâine. „O săptămână de adunat PET-uri şi reuşesc să iau circa 40 de lei, bani cu care luăm de mâncare la copii şi reuşim să-i trimitem la şcoală. Facem totul pentru ei, ne străduim să le oferim atât cât putem. Dacă şi soţul ar fi sănătos, ar putea vedea, ne-ar fi mai uşor pentru că s-ar întoarce la muncă ”, spune soţia bărbatului. Singura speranţă a omului de a se face bine este doar ajutorul semenilor care i-ar putea întinde o mână. Pentru că locuieşte într-o zonă extrem de săracă cei 3000 de euro de care are nevoie sunt o avere şi puţini oameni sunt dispuşi să facă o donaţie, nu pentru că nu ar vrea ci pentru că nu au de unde.

20150208_121902

 



« (Știre anterioară)