Premii pentru Facultatea de Inginerie din Hunedoara obţinute la un concurs internaţional de robotică

download (7)    Echipa care a reprezentat Facultatea de Inginerie din Hunedoara la concursul internaţional „Robotec”, desfăşurat în Timişoara, a obţinut două premii importante pentru inovaţiile create în laboratoarele facultăţii: o dronă hand-made şi un robot mobil autonom.

Facultatea de Inginerie din Hunedoara a fost reprezentată la concursul internaţional de robotică „Robotec”, care a avut loc în Timişoara, de o echipă formată din Andrei Vaida (masterand), Alex Tiliuţă (masterand), Constantin Paşca (student) şi Ovidiu Tirian (profesor coordonator). Hunedorenii au obţinut două premii importante în competiţie: premiul întâi la categoria „Free Style”, la care echipa facultăţii de inginerie a concurat cu o dronă hand-made, şi premiul al doilea, la categoria „Labirint”, în care robotul autonom mobil creat în laboratoarele facultăţii a avut de trecut o probă de „viteză şi orientare” printr-un labirint.

download (8)
Rezultatele obţinute de echipa facultăţii din Hunedoara sunt importante, consideră profesorul coordonator Ovidiu Tirian. „La această competiţie de robotică au participat circa 50 de echipe, cu inovaţii create în centre universitare şi în laboratoarele unor facultăţi din ţară şi din Macedonia, Ungaria, Moldova, Serbia şi alte state. A fost o mare onoare pentru noi să obţinem aceste premii, în condiţiile în care ne-am impus chiar şi în faţa unor echipe din facultăţi specializate în robotică, în timp ce la noi e vorba mai mult de pasiunea studenţilor pentru acest domeniu”, a declarat profesorul Ovidiu Tirian.

Competiţia Robotec se află la cea de-a treia ediţie şi a fost organizată de Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii Timişoara.

download (9)

download (6)

download (5)