China porneşte mecanismul de colaborare cu Europa de Est. Hunedoara este în poll-position

02Joi, 23 aprilie 2015, Excelenţa SA, domnul Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti s-a întâlnit la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara cu reprezentanţii la vârf ai conducerii judeţului. Din delegaţia chineză au făcut parte Dna Tab Yuxiu, soţia domnului Ambasador Xu; dl. Zhang Zheng, secretar secund al ambasadei, dl. Bian Zhengdong, secretar secund al ambasadei; dna Feng Shaozhong, director, Institutul Confucius din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, precum şi dna Yang Xi, administrator Grup DHS SA Deva şi dl. Niu Guanghui, administrator Grup DHS SA Deva.
La întâlnirea cu ambasadorul au participat, din partea conducerii judeţului, dl. Sorin Vasilescu, prefectul judeţului Hunedoara, dl Dorin Oliviu Gligor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, dl. Gabriel Samoilescu, subprefect al judeţului Hunedoara, dna Carmen Hărău, deputat de Hunedoara şi dl Viorel Arion, primarul al Municipiului Hunedoara, dl. Daniel DAN, secretar al judeţului.

Hunedoara ofertează atracţii şi oportunităţi de afaceri

03După urările de bun venit, prin glasul prefectului de Hunedoara, Sorin Vasilescu şi al lui Dorin Oliviu Gligor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, oaspeţii chinezi au făcut cunoştinţă cu atracţiile şi oportunităţile de afaceri pe care le pot găsi la noi în judeţ. Energetica, zootehnica, investiţiile în turismul Văii Jiului, sau în alimentaţie publică specifică delicatesselor chineze sunt tot atâtea domenii de mare oportunitate pe care oamenii de afaceri chinezi le-ar putea folosi. „Gândiţi-vă doar la succesul investiţiei de la DHS Sport, fabrica de biciclete, pentru că nu e nevoie de alt exemplu pentru a demonstra că judeţul Hunedoara are ce oferi oamenilor de afaceri serioşi”, a punctat Dorin Oliviu Gligor, vicepreşedintele CJ Hunedoara.

China îndreaptă 40 de miliarde de dolari spre Europa de Est

04Judeţul Hunedoara se află însă în poll-position. A reieşi clar din cuvintele Excelenţei Sale, dl Xu Feihong, ambasadorul Chinei la Bucureşti. „Am stat 24 de ore în judeţul dumneavoastră şi am intuit multe oportunităţi pe care oamenii de afaceri chinezi le pot fructifica. Rolul nostru, la ambasadă, este de a prezenta în China ce oferă judeţul Hunedoara şi a convinge mediul de afaceri de acolo că poarta în judeţul Hunedoara este larg deschisă de autorităţi pentru ei”, a declarat oficialul. Potrivit acestuia există o susţinere fermă a guvernului chinez care prin Mecanismul de Cooperare China-Europa de Est are pregătit un fond de 40 de miliarde de dolari pe care să-i plaseze în regiunea noastră.

Întâlnirea cu reprezentanţii conducerii judeţului Hunedoara a avut loc după ce în cursul dimineţii zilei de joi ambasadorul Republicii Populare Chineze a participat la ceremonia de inaugurare a „Clasei Confucius”, care funcţionează în cadrul Casei de Cultură a municipiului Hunedoara, la iniţiativa Institutului Confucius, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, cu sprijinul Oficiului naţional chinez pentru predarea limbii chineze ca limbă străină – HANBAN şi Primăria Hunedoara.



(Următoarea știre) »