Au început să se monteze parapeţi pe Transalpina. Cea mai înaltă şosea din ţară are regim de drum în lucru

Lucrătorii Secţiei Drumurilor Naţionale au început, de astăzi, să monteze parapeţi de protecţie şi semnalizare pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară, care atrage anual zeci de mii de turişti.

646x404

Drumarii au fost învăţaţi să monteze parapeţii, pentru că sunt un model nou şi sunt folosiţi în premieră. „Am avut o pregătire cu angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu pentru modul în care se vor monta parapeţii. Este un model nou cu care nu s-a mai lucrat până acum şi directorul tehnic al Regionalei a hotărât ca oamenii să fie pregătiţi şi de astăzi s-a trecut la montarea lor pe drum. De asemenea, se va trece şi la montarea de parapeţi de protecţie şi de semnalizare din plastic în zonele cu pericole, acolo unde drumul se îngustează“, a mai precizat Ion Tudor, şeful Secţei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

Secţia Drumurilor Naţionale Târgu-Jiu nu dispune de toate utilajele necesare pentru montarea parapeţilor , astfel că le va închiria>

„Va fi o operaţiune grea, pentru că este vorba de zonă de munte. Avem nevoie de unele utiliaje speciale pe care nu le avem şi suntem nevoiţi să le închiriem. Sunt măsuri minime de siguranţă“.

Drumul a fost marcat

Cel mai înalt drum din ţară a fost marcat corespunzător. „A fost efectuat marcajul pe DN 67 C, de la kilometru 34,800 până la Obârşia Lotrului, de unde s-a continuat mai mulţi kilometri pe toată zona de responsabilitate a Direcţiei Regionale Craiova. S-a finalizat marcajul pe Drumul Regelui. S-a făcut marcajul axial, pe centrul drumului, şi lateral, pentru a fi observat foarte bine drumul şi atunci când este ceaţă sau plouă. Este prima activitatea pe care am făcut-o după ce s-a făcut raportul către companie“, a spus Ion Tudor, şeful secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.

Citeste mai mult: adev.ro/npse1o

[slideshow_deploy id=’13837′]