COLEGIUL NAȚIONAL “DECEBAL” DIN DEVA A CÂȘTIGAT  CONCURSUL DE CULTURĂ GENERALĂ “CITEȘTI ȘI CÂȘTIGI”

Concursul de cultură generală “Citești și câștigi” aflat la cea de a-II-a ediție a ajuns la final. Dacă prima ediție a implicat doar colegii și licee din Deva, anul acesta s-au înscris în competiție 18 instituții de învățământ din județul Hunedoara. După mai bine de 3 luni pline de confruntări, a sosit și ziua în care tinerii au aflat care echipă este cea mai bine pregătită.

f120df24baceb50a68a12049afc6cf67

“Încheiem cu emoție și bucurie a-II-a ediție mai amplă, întrucât s-a nadresat tuturor colegiilor și liceelor din judetul Hunedoara al unui concurs de cultură generală organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Hunedoara. Prin această competiție ne-am propus să atragem spre lectură un număr cât mai mare de tineri și cred că am reușit acest lucru.” a declarat managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva, Ioan Sebastian Bara

Echipele participante  s-au pregătit din cinci domenii diferite, respectiv științe, artă/sport, literatură, geografie și istorie. Tinerii au fost atrași spre lectură și datorită  unor teme noi, cu care nu se întâlnesc la școală, teme de interes pentru tinerii de azi: cunoașterea județului Hunedoara, literatură fantasy, sport, regii și reginele României, muzică rock, pictori și muzicieni celebri.

Fiecare etapă a concursului a reprezentat un pas spre marea zi a confruntării finale în care au rămas cei mai buni, Colegiul Național „Decebal” din Deva și Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni.

“Pe de o parte ne-am pregătit și într-un mod mai special, deoarece în această etapă primim și întrebări de cultură generală care s-ar putea să nu fie incluse în temele pe care le-am avut de-a lungul concursului, dar am aprofundat și acele domenii.  Pe de o parte ne-am așteptat să ajungem în finală pentru că suntem unul dintre cele mai bune licee din județ și pe de altă parte nu ne-am așteptat pentru că au participat și alte licee precum Iancu de Hunedoara și Mihai Eminescu din Petroșani și nu știam de ce calibru sunt concurenții.” a declarat Ruxandra Oiegar, elevă la Colegiul Național “Decebal” din Deva

La început nu ne așteptam să ajungem aici, dar pe parcurs am arătat că putem și chiar ne-am pregătit pentru finală. Este un eveniment care merită organizat în continuare, pentru că se mediatizează toate dar mai puțin cultura și consider că este foarte important ca fiecare om să aibă un minim de cultură generală.” a adăugat Bogdan Găman, elev la Liceul Teoretic “Mircea Eliade” din Lupeni.

Deși ambele echipe au fost foarte bine pregătite, indiferent că a fost vorba de personajele lui Shakespeare, de muzica lui Bob Marley, sau de personalități istorice, numai una dintre acestea putea fi desemnată castigatoare. Liceul Teoretic “Mircea Eliade” din Lupeni a pierdut bătălia în fața elevilor Colegiului Național “Decebal”din Deva.

“Vreau să felicit Biblioteca Județeană pentru această idee. Liceul Teoretic Mircea Eliade s-a comportat extraordinar pe parcursul etapelor și a fost un adevărat concurent pentru noi.” a declarat directorul Colegiului Național Decebaldin Deva, Florin Ilieș

 „Felicitări frumoșilor copii de la Colegiul Național Decebal, antrenorilor lor, anul viitor ne vom pregăti mai bine și sper să câștigăm concursul. Felicitări celor care au avut această inițiativă și celor care s-au implicat în desfășurarea acestor etape.” a declarat directorul Liceului Teoretic “Mircea Eliade” din Lupeni, Daniel Inoși

Premiile puse în joc au fost deosebit de atractive, trei trofee pentru locurile I, II, III, opt biciclete pentru locul întâi, opt tablete pentru locul al doilea, opt telefoane mobile și opt cartele telefonice pentru locul al treilea. La acestea s-au adăugat cărți și diplome pentru toți participanții.

Mai mult, la finalul festivității de premiere a avut loc o tragere la sorți a premiilor surpriză. Cei norocoși au primit din partea sponsorilor o tabletă, un aparat foto, un birou, cinci invitații de două persoane la Aqualand, dar și trei polițe de asigurare în caz de accident.

Concursul de cultură generală a fost inițiat și organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Hunedoara și s-a dovedit a fi un real succes.

[slideshow_deploy id=’14655′]

 



« (Știre anterioară)