Investiţii pentru viitor. Gheorghe Marchiş – dat afară din MAN pentru că a construit telescaunul din Straja

Investiţiile în turism se fac pentru viitor, iar acest lucru l-a adus la lumină primarul din Vulcan, Gheorghe Ile, care a povestit cum fostul director al Minei Lupeni a fost dat afară, în anii comunismului, din Marea Adunare Naţională, pentru că “a avut îndrăzneala” să construiască telescaunul spre Straja.

telescaun_straja_lupeni_mare

Chiar dacă staţiunea nu este foarte căutată acum şi mulţi sunt cei care au spus că telegondola duce “spre nicăieri”, Gheorghe Ile ne îndeamnă să privim în viitor. Edilul a dat exemplul fostului director al EM Lupeni, Gheorghe Marchiş, care a fost dat afară din Marea Adunare Naţională când a decis să construiască telescaunul spre Straja.

Pe atunci nimeni nu se gândea ce aflux de turişti va atrage instalaţia de transport pe cablu. “Noi suntem începători, noi am început cu fundaţia. Eu mi-am asumat această responsabilitate cu telegondola spre Pasul Vâlcan. Într-adevăr, şi pe timpul lui Ceauşescu, cineva şi-a asumat responsabilitatea de a înfiinţa acel telescaun care s-a format de jos, de la Lupeni, până sus în straja. Acel om a  fost directorul Gheorghe Marchiş. Din cauza unei sesizări, a fost anchetat de către Guvern şi a  fost dat afară chiar din Marea Adunare Naţională. El era membru în MAN şi era director la Mina Lupeni. Din acets motiv, pentru că şi-a permis să facă acel telescaun a fost dat afară. Iată că, cu sacrificii se fac toate aceste obiective, dar trebuie să-şia sume toată lumea responsabilitatea. Nimeni nu s-a gândit atunci ce va fi, iar acum, pe seama lui Marchiş, mulţi beneficiază în Straja”, a povestit Gheorghe Ile Acesta spune că telegondola spre Pasul Vâlcan deschide practice generaţiilor viitoare posibilitatea să continue proiectele de dezvoltare din această staţiune, aşa cum s-a întâmplat în Straja.

 

[slideshow_deploy id=’20328′]

 

 



« (Știre anterioară)