Revoltător!  Animale maltratate şi ucise de nepăsarea celor plătiți din contribuțiile noastre

Totul se întâmplă la Petroşani, iar conducerea Serviciului judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân Hunedoara a demarat o anchetă. Și președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora cere explicații cu privire la situația de la Petroșani.

Cazul revoltător a fost descoperit de voluntarii unei Asociației ”Dare to Care” după o vizită în adăpostul public de la Petroșani, centru aflat în subordinea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară – „Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”. Voluntarii au mers cu hrană la cânii din ecarisaj și au găsit un pui în aceeași boxă cu cei adulți. L-au hrănit și după două zile au revenit în adăpost, dar au descoperit cățelușul proeclit ”Oiță” în comă. Andreea Huszar, reprezentant ”Dare to Care” spune că ”Oiță” a fost dus la un medic veterinar, dar după două zile a murit. Puiul a murit din cauza agresiunii și nu se știe dacă a fost bătut de ceilalți câini din boxă ori de angajații ecarisajului. Președintele „Serviciului judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”, medicul Adrian Cioran a fost informat în legătură cu acest caz. ”Eu nu tolerez așa ceva, ei știu că dacă i-am prins că fac astfel de lucruri, imediat au plecat acasă. Nimeni nu-și bate joc de munca mea din 2012 și până în prezent știind foarte bine cât suflet am pus ca asociația să funcționeze. (…) Este greu să ai oameni care să fie excepționali, chiar ne confruntăm cu o criză de personal, dar am să văd exact despre ce este vorba. Este un caz de care o să mă ocup și o să-l investighez. Avem câini care se află în adăpost de ani de zile și puteți vedea cum sunt ținuți, arată excepțional”, a declarat medicul Cioran.

”Câinii se mănâncă între ei”

La Petroșani situația nu este deloc așa cum o descrie șeful Serviciului judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân. ”Sunt pui sub șase luni care nu au voie în adăpost și care urmează să moară. Sunt câini groaznic de mușcați, au labele infectate și nu mai calcă pe ele. Câinii se mănâncă între ei, pur și simplu se mănâncă între ei. (…) Eu mă duc cu inima frântă acolo și trebuie să mă rog de cei de la adăpost, să mă lase să intru în curte ca să hrănesc câinii, deși prin lege am voie. Mi s-a spus că de ce nu îi iau pe toți acasă, au sărit la mine și mai că mă băteau”, spune Adriana Gruia, voluntar ”Dare to Care” Recent, responsabilul ecarisajului din Petroșani a fost acuzat că a bruscat două voluntare ale asociației, iar pentru a fi temperat a fost nevoie de intervenția polițiștilor. Președintele ”Serviciului judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” susține că a reacționat imediat după ce a aflat de incident. ”S-a luat o decizie administrativă pentru acest domn tehnician. (…) Este o comisie de disciplină în curs de desfășurare și apoi se va decide ce măsuri se impun, nu iau decizii pripite”, mai spune medicul Cioran. Incidentul a fost mediatizat în întreaga lume dată fiind colaborarea internațională a asociației și a pătat imaginea Văii Jiului.

[slideshow_deploy id=’24093′]