Cuplurile longevive și persoanele care au 100 de ani, premiate la Petrila

Autoritățile locale de la Petrila îi vor premia pe cetățenii care au împlinit vârsta de 100 de ani. Totodată, vor fi premiate și cuplurile care anul acesta aniversează 50, respectiv 60 de ani de căsnicie. Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre.

 

 

“Având în vedere faptul că în orașul nostru avem numeroase familii care pe parcursul acestui an vor împlini 50, respectiv 60 ani de la căsătorie, precum și a faptului că în ultimii doi ani consiliul local a avut în vedere sărbătorirea acestor familii, propun ca pentru marcarea acestor evenimente, pe lângă tradiționala sărbătorire să se aloce o sumă din capitolul bugetar cultură, recreere, religie care să vină în ajutorul acestor familii”, arată edilii petrileni.

Sumele oferite cuplurilor diferă. În plus, persoanelor care au împlinit vârsta de 100 de ani li se vor oferi câte 1000 de lei.

“Dat fiind faptul că prin hotărârile consiliului local din anii trecuți, au fost alocați 500 lei pentru familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, consider că se împlinesc condițiile de oportunitate și legalitate pentru a oferi măcar aceeași sumă acestor familii, respectiv suma de 600 de celor celor care au împlinit 60 de ani de căsătorie și 1000 de lei persoanelor care au împlinit vârsta de 100 de ani”, mai spun edilii.

Cuplurile longevive și dar persoanele care aniversează 100 de ani de viață vor fi premiate într-un cadrul festiv.

[slideshow_deploy id=’27028′]