Polițiștii de la Imigrări au scotocit județul

Vizați de acțiunea polițiștilor au fost străinii care se află ilegal pe teritoriul țării or ale căror documente de ședere au expirat. Astfel, în doar 24 de ore, în urma acțiunilor întreprinse inclusiv pe teritoriul județului Hunedoara, polițiștii de imigrări au depistat 9 străini, în situații ilegale, fiind emise 7 decizii de returnare, prin care aceștia sunt obligați să părăsească teritoriul României în termen de 15, respectiv 30 de zile și instituite 3 consemne de nepermitere a intrării în țară pe o perioadă de la 3 luni la 5 ani.

”Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare față de 4 persoane din Serbia (1), Filipine (1) și Republica Modova (2), care la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul României. Aceștia sunt obligați să părăsească teritoriul țării noastre în termen de 15 zile.

Față de alte două persoane, din Tunisia și Republica Guineea, care nu mai îndeplineau condițiile pentru care le-a fost acordat dreptul de ședere în scop de studii, au fost emise decizii de returnare, fiind obligați să părăsească terotoriul României în termen 30 de zile. Totodată, în cazul unui cetățean străin, din Bangladesh, polițiștii au dispus măsura de luare în custodie publică, întrucât nu îndeplinea condițiile de ședere, urmând a fi îndepărtat sub escortă”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări. Polițiștii au dat și amenzi în valoare totală de 2700 lei, iar la ieșirea din țară, pe numele a trei persoane va fi aplicată interdicția de a mai intra în România, pentru o perioadă cuprinsă între 3 luni și 5 ani.

[slideshow_deploy id=’43281′]