Absolvenții de liceu îngroașă rândurile șomerilor

Înregistrarea absolvenților în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a crescut rata șomajului cu 0,03 puncte procentuale (p.p) în iulie, comparativ cu luna precedentă, până la 4,18%, se arată într-un comunicat al instituției.

Surprinzător, în iulie, rata șomajului s-a diminuat în mai multe județe chiar dacă absolvenții au fost luați în evidențe, printre acestea situându-se și Hunedoara cu 0,42 puncte procentuale.

”La sfârșitul lunii iulie 2017, rata șomajului înregistrat la nivel național a fost de 4,18%, mai mare cu 0,03 p.p. decât cea din luna anterioară. Creșterea a fost determinată de înregistrarea absolvenților în baza de date a ANOFM, situație care se regăsește în aceeași perioadă și în anii precedenți, rata șomajului din luna iulie a anului 2016 fiind cu 0,61 p.p. mai mare față de cea a acestui an. Dintre cele 366.576 persoane înregistrate în evidențele agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, 62.003 primeau indemnizație de șomaj”, se arată în comunicat.

[slideshow_deploy id=’13837′]