Avram Iancu a ajuns acasă

Bibliotecarul petroșănean, Avram Iancu, a ajuns acasă. După 89 de zile de înot prin Dunăre, Avram Iancu a fost primit de autoritățile locale de la Petroșani.

“E un moment important pentru comunitatea noastră și pentru noi. Prin ceea ce a făcut el este un nume. Vreau să îl felicit pe el, pe cei din echipa lui, care au fost alături de el, dar și familia lui care l-a susținut foarte mult. Toate formalitățile legate de o astfel de performanță nu pot să suplinească poate niciodată efortul sau ceea ce a făcut el, ceea ce a suportat și prin ceea ce a trecut. A fost o cursă inedită prin mai multe elemente, dar să înoți o asemenea distanță și atâtea zile este supraomenesc. Avram Iancu a avut și norocul să fie sănătos pe parcursul acestei curse și a avut lângă el oameni sufletiști și profesioniști care l-au ajutat ca el să fie în cea mai bună formă psihică și fizică, să poată să ajungă cu bine la capăt. Felicitări și datorită ție s-a vorbit la modul pozitiv despre România și implicit despre Petroșani. Tu ești un simbol a ceea ce înseamnă capacitatea omului de a-și depăși limitele, și oamenii ca tine au făcut ca omenirea să facă un salt înainte”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

Înotătorul-bibliotecar spune că ideea i-a venit în momentul în care a recitit romanul lui Jules Verne.

 

“Mă simt extraordinar de bine aici, mai bine decât oriunde altundeva pentru că pentru mine, Universul începe cu locul unde m-am născut și dragostea de frumos începe cu acasă, iar aici, chiar sunt acasă și mă simt extraordinar. Acesta este felul meu de a transmite anumite mesaje. Am fost inspirat din Biblioteca municipală din Petroșani unde lucrez, pentru că e minunat să lucrezi prin atâta informație, iar acest roman, al lui Jules Verne recitit a fost extraordinar, o călătorie fascinantă care descrie o acțiune care se petrece pe un teritoriu românesc, în proporție de 33%”,  a spus Avram Iancu, la Petroșani.

 

Avram Iancu a spus care au fost cele mai grele momente prin care a trecut, dar și cele mai frumoase.

 

“Cel mai greu a fost în Germania șI Austria, în prima parte a traseului, deoarece temperature apei era destul de scăzută, 17-18 grade, iar în condițiile în care am dorit să fac toată Dunărea înot fără costum de neopren și-a spus cuvântul. De multe ori am intrat în hipotermie, au fost momente când a trebuit să ies din apă răpus de hipotermie, dar a trebuit să găsesc resursele atât fizice, cât și mentale să merg mai departe spre țelul propus, pentru a realiza nu doar o performanță performanță, ci este o victorie a noastră a tuturor românilor, este o victorie comună. Sunt foarte multe locuri frumoase ale Dunării, dar e că partea românească e deosebit de frumoasă și ceilalți nu au cu nimic ceva mai presus decât noi”, a mai spus bibliotecarul înotător.

Avram Iancu este cel care si-a propus, si a si reusit,  sã meargã pe firul romanului „Pilotul de pe Dunãre” a lui Jules Verne si care a intrat în Dunãre, în Germania, în data de 20 iunie, terminând cursa infernalã sâmbãtã, 16 septembrie 2017, la Sulina.

[slideshow_deploy id=’19661′]

 



(Următoarea știre) »