Aprovizionarea cu materiale a fost îngreunată de situația grea a CEH-ului

Toate licitaţiile pentru echipamente de protecţie au fost îngreunate de intrările şi ieşirile din insolvenţă ale companiei susține ministrul Energiei.

După tragedie s-a găsit soluția prin care să se achiziționeze 200 de stâlpi de susținere. ”Compania are disponibili bani în conturi şi poate să facă achiziţiile necesare. Chiar ne-a spus domnul director – şi este un lucru bun – că în maxim două săptămâni vor veni 200 de asemenea stâlpi noi de susţinere, stâlpii care au nevoie să susţină aceste grinzi. (…) Datorită istoricului prost al companiei, la toate licitaţiile nu s-a prezentat nimeni. Pentru echipamentele de protecţie, pentru lămpile de iluminat au făcut trei proceduri de licitaţie şi datorită faptului că compania în anii anteriori nu a avut resursele financiare, companiile cu care a lucrat nu au vrut să vină la procedura de licitaţie şi practic nu au mai avut de unde să achiziţioneze aceste produse”, a susținut Toma Petcu.

Acesta a spus şi că multe probleme au fost generate de faptul că societatea a intrat şi a ieşit de câteva ori în şi din insolvenţă, aspect care a îngreunat achiziţiile. În urma accidentului de la Mina Lupeni, unde joi s-a prăbuşit tavanul unei galerii, doi mineri şi-au pierdut viaţa și unul a fost rănit.

[slideshow_deploy id=’36590′]



« (Știre anterioară)