Medicii hunedoreni au protestat în stradă

Subfinanțarea şi birocrația sunt principalele nemulțumiri ale cadrelor medicale. Astfel, reprezentanții medicilor de familie din județul Hunedoara au pichetat sediul Prefecturii acuzând faptul că pacienții sunt puși pe drumuri inutil de anumite norme impuse de Casa de Asigurări de Sănătate.

Birocrația din sistem nu permite medicilor de familie să prescrie anumite medicamente compensate fără o recomandare de la medicul specialist. În schimb, același medicament poate fi administrat unui pacient de către medicul de familie, pe baza de rețetă simplă, necompensată, fără ca prescrierea lui să mai atragă penalități din partea Casei de Asigurări de Sănătate.

„Eu pot prescrie un medicament pentru care răspund și îmi pun parafa, dar sunt obligată să trimit pacientul la un specialist. Apoi specialistul îmi spune că pot prescrie medicamentul și în loc de o consultație avem trei: prima la medicul de familie, a doua cu trimitere la medicul specialist și a treia, din nou, la medicul de familie, pentru rețeta compensată cu acel medicament. Pe de altă parte, eu pot scrie medicamentul pe rețetă simplă, necompensat. Pacientul poate cumpăra medicamentul, pe rețetă simplă dacă are bani. Unde este logica?”, au explicat medicii.

[slideshow_deploy id=’19869′]