Doi hunedoreni au lăsat un bătrân fără economii

Escrocii i-au furat bătrânului aproape 80 de mii de lei prin metoda „schimbarea banilor”. Autorii au fost descoperiți iar unul este dat în urmărire și celălalt se află în arest.

Fapta ar fi fost comisă de un bărbat, de 63 de ani, cu domiciliul în municipiul Hunedoara, care este suspect şi într-un alt dosar cu acelaşi mod de operare. Și atunci un bătrân de bătrân de 79 de ani, din Caransebeş, a rămas fără economiile de-o viaţă. Bărbatul de 63 de ani, pentru care a fost propusă emiterea mandatului de arestare în lipsă, s-a împrietenit cu bătrânul din Caransebeş, l-a convins că urmează să se schimbe banii, că îl poate ajuta, întrucât a fost director la o bancă şi a furat 13.800 lei şi 10 galbeni mici.  „În data de 25.01.2018, Poliţia staţiunii Băile Herculane a fost sesizată de un bătrân de 81 de ani din comuna Cornea despre faptul că o persoană necunoscută i-a sustras o sumă foarte mare de bani.

Din cercetări a rezultat faptul că în data de 25.01.2018, între orele 11.00 – 12.00, la domiciliul victimei s-a prezentat un bărbat care, prin metoda împrietenirii cu acesta, l-a convins că în noaptea respectivă se vor schimba banii dar îl poate ajuta, întrucât are relaţii la o bancă.

Persoana vătămată l-a invitat în locuinţă şi i-a arătat toţi banii. Autorul a verificat bancnotele, a pus deoparte câteva dintre ele, care nu ar fi trebuit schimbate, apoi profitând de neatenţia victimei a părăsit imobilul cu suma de 77.510 lei, 250 euro şi 100 de dolari”, arată anchetatorii.

Indivizii sunt cercetați  pentru înşelăciune de polițiști și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş.

[slideshow_deploy id=’13835′]