Pompierii, polițiștii ori jandarmii, mobilizați pe perioada avertizării meteo

Forțele de intervenție sunt gata să intervină în sprijinul populaţiei, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice în judeţele aflate sub avertizare de ninsori abundente şi viscol.

Printre acestea se află și sudul județului Hunedoara, respectiv toată zona Văii Jiului.
Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a cerut prefecţilor din judeţele vizate de avertizări să activeze comitetele pentru situaţii de urgenţă, acolo unde este cazul şi să aibă ca prioritate sprijinirea oamenilor care au nevoie de ajutor, dar şi buna funcţionare a utilităţilor.
Centrul Naţional de Conducere Integrată care funcţionează la nivelul MAI este în permanentă legătură cu Ministerul Transporturilor şi cu Ministerul Energiei pentru a facilita intervenţia echipelor de specialişti dacă vor fi înregistrate defecţiuni în alimentarea cu energie electrică.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă şoferilor care circulă în zonele în care se manifestă fenomenele meteo periculoase să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri, să se intereseze din timp asupra stării drumurilor şi să aibă maşinile echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.
[slideshow_deploy id=’19661′]