Acțiune de proporții a Poliției TF Petroșani la mafia cărbunarilor

Nu mai puțin de 15 suspecți au fost ridicați de polițiștii de la Transporturi Petroșani, astăzi, în urma unei acțiuni de amploare derulată  pe raza Văii Jiului.
Nouă suspecți au fost reținuți de oamenii legii și duși la audieri, iar pentru ei s-ar putea cere arestarea preventivă. Suspecții au legături sau fac parte din gruparea care se ocupa cu furtul și comerțul ilegal de huilă.
Polițiștii de la Serviciul Transporturi Petroșani și Timișoara au destructurat în luna ianuarie o rețea de hoți , au confiscat sute de tone de huilă iar 12 suspecți au fost reținuți.
Razia de amploare a avut loc în cursul nopții iar mai multe camioane încărcate cu huilă au fost oprite în trafic și puse sub sechestru de către polițiști. ” Cărbunele era încărcat în vagoanele CFR şi transportat la Mintia, iar pe traseu era furat din aceste vagoane. Până în prezent au fost monitorizate mai multe transporturi de minereu de cărbune sustras, transportul efectuându-se cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7.5 tone. Preţul de vânzare este de aproximativ 500 lei pe tonă. Cărbunele furat se comercializa către persoane fizice şi agenţi economici, fiind obţinute sume de bani sau cantităţi de cereale în schimb.
Suspecţii vor fi cercetaţi pentru infracţiuni de furt calificat şi complicitate la furt calificat”, spuneau cei de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Timişoara. Între timp și alți suspecți au fost puși sub acuzare de polițiștii TF Petroșani, iar acum un alt lot trebuie să răspundă întrebărilor anchetatorilor.
[slideshow_deploy id=’17636′]