Mobilizare pentru înfrumusețarea Coloniei

O stradă din zona istorică a municipiului Petroșani este înfrumusețată de comunitatea locală.

Inițiativa aparține Asociației Colonia Veselă din Petroșani în parteneriat cu Crucea Roșie Petroșani, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Petroșani, Cu verdele-n SUS, Pepiniera Mizil și Eltex Recycling. Un rol important îl au și locuitorii zonei, aceștia fiind invitați de organizatori să ia parte la acțiune.  „Ne organizăm pentru a înfrumuseţa spaţiul public din Colonie. Începem cu strada Dacia (…)Vom planta puieți de arbori, vom sădi flori în spațiile verzi și vom monta obiecte de mobilier urban (bănci, jardiniere, panouri informative). Vă așteptăm (…) să participați la toate aceste lucrări. Puteți aduce cu voi: greblă, hârleț, sapă, lopată, roabă, găleți. La finalul fiecărei zile vom trage concluziile la un pahar de suc/limonadă și fursecuri.

Chemați și copiii, trebuie să îi educăm de mici pentru a respecta cartierul și spațiul public”, au anunțat cei de la Asociația Colonia Veselă din Petroșani.

Colonia Petroşani este piatra de temelie a municipiului de astăzi. Acolo au locuit primii mineri, iar întregul cartier s-a regăsit pe Lista Monumentelor Istorice.

[slideshow_deploy id=’17636′]