Peste 170 de polițiști au fost mobilizați în perioada vacanței de Paști

Peste 170 de poliţişti au acţionat, zilnic, pe raza judeţului Hunedoara, pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor .

Poliţiştii hunedoreni – în special din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigarea fraudelor, acţiuni speciale şi investigaţii criminale – au fost la datorie, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, în special în zonele de agrement, în pieţe, târguri şi oboare, dar şi în proximitatea lăcașelor de cult, unde au avut loc ceremonii religioase prilejuite de sărbătoarea ortodoxă a Învierii Domnului. „Poliţiştii au fost prezenţi atât în localităţile urbane şi cât şi în mediul rural, asigurând măsuri de ordine la 48 de evenimente publice, cultural-artistice şi religioase (slujbe, procesiuni şi marşuri religioase, baluri şi hore săteşti etc.), unele cu un public numeros, de peste 1.000 de persoane.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi au intensificat, în această perioadă, activităţile de patrulare în trenurile de călători, în staţii şi triaje şi au avut  în atenţie verificarea asigurării pazei bunurilor şi a valorilor monetare.

 

Poliţiştii rutieri au acţionat cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene, precum şi pe autostrada A1, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, a fluidizării circulaţiei şi a combaterii vitezei excesive”, precizează Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

În urma controalelor efectuate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat, în cele patru zile, 144 de sancţiuni contravenţionale (majoritatea pentru depăşirea limitei legale de viteză) şi au suspendat 16 permise de conducere (dintre care 3 pentru consum de alcool şi 3 pentru viteză peste limita legală cu mai mult de 50 km/h).

[slideshow_deploy id=’20328′]