Urs capturat de echipa specială a Jandarmeriei Hunedoara

Animalul se aciuase de ceva vreme în zona Paroșeni, iar localnicii se temeau că vor fi atacați. Aceștia au cerut sprijin autorităților iar echipa specializată din cadrul Jandarmeriei Hunedoara împreună cu specialiștii cuprinși în proiectul ,,Life Connect Carpathians” au reușit relocarea ursului.

”În perioada 23 iunie- 02 iulie a.c., în zona Cartierului Paroşeni din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara, şi-a făcut apariţia un urs care a intrat în mai multe gospodării, omorând păsări şi iepuri aparţinând locuitorilor din zona Termocentralei Paroşeni la câteva sute de metrii de D.N. 66 A.

Prezenţa ursului a fost semnalată prin apeluri la numărul de urgenţă 112, acesta reprezentând un real pericol pentru locuitorii din zonă.

(…) După primirea acordului de la Ministerul Mediului pentru relocarea ursului, ca urmare a demersurilor facute de prefectul judeţului Hunedoara, domnul Fabius-Tiberiu Kiszely şi a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara, Echipa de Intervenţie Rapidă Specializată, împreună cu reprezentanţii Asociaţiei Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv – Băniceana, au montat în zona mai sus menţionată o cuşcă pentru capturarea ursului”, arată IJJ Hunedoara.

Ursul a fost capturat, tranchilizat şi relocat pe un alt fond aparţinând Asociaţiei Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv – Băniceana, în zona Polatişte.

[slideshow_deploy id=’17636′]