Doi ani de închisoare cu executare pentru Alin Simota

simotaDupă ce a câştigat aproape 50 de miliarde de lei vechi din afacerile cu statul pe vremea în care era consilier judeţean, pentru Alin Simota a venit acum scadenţa: 2 ani de închisoare pentru conflict de interese.

Magistraţii Judecătoriei Deva l-au condamnat, marţi, pe omul de afaceri Alin Simota la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru conflict de interese, într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie. Sentinţa a venit foarte repede, după numai aproximativ o lună de la înregistrarea dosarului pe rolul instanţei de judecată. În acelaşi timp, Simota este obligat să achite 1.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată, iar magistraţii au mai dispus interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat respectiv în interzicerea dreptului de a ocupa funcţia de administrator, director, asociat sau membru în consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale, pe o perioadă de 10 ani. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată.

Acesta este primul dosar finalizat, însă la ora actuală Alin Simota mai este judecat într-un dosar de evaziune fiscală, aflat pe rolul Judecătoriei Petroşani, şi într-unul ce vizează constituirea şi coordonarea unei grupări infracționale specializată în infracțiuni cu violență. De asemenea, DIICOT îl mai cercetează într-un dosar, tot pentru evaziune fiscală.



« (Știre anterioară)