Fostul lider sindical Dorin Loiş a încetat din viaţă

dorin loisDorin Loiş, figură remarcabilă a mişcării sindicale din Valea Jiului după 1990, a încetată astăzi din viaţă. Dorin Loiş a fost preşedinte al Sindicatului minerilor de la EM Livezeni în anii 90, iar mai apoi a fost vicepreşedinte al Ligii Sindciatelor Miniere Valea Jiului.

Fost vicepresedinte al Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului, in perioada 1997 – 2002, Dorin Lois este unul dintre cei cinci lideri de sindicat care au fost condamnati pentru complicitate la subminarea puterii de stat in dosarul „Costesti 1999”. A fost eliberat după 3 ani de temniţă în 2008, dar s-a retras din prim planul vieţii publice.

Considerat drept unul dintre ceiu mai loiali, corecţi şi implicaţi lideri de sindciat pe care i-a avut în ultinul sfert de secol Valea Jiului, Dorin Loiş s-a stins, discret, aşa cum a trăit în ultimii ani.

 

Trupul neînsufleţit al lui Dorin Loiş este depus la capela „Bobocul” din Petroşani, unde cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu o pot face până vineri 26 decembrie 2014. Ceremonia de înhumare va avea loc în 26 decembrie, cu începere de la orele 13,00.

Dumnezeu să-l odihnească în pace !