“Grupul de prieteni” a donat 500 de cărţi pentru Basarabia

grupul de pruieteniMobilizaţi de jurnalistul Ileana Firţulescu, câţiva oameni de bine din Petroşani au constituit un grup, autointitulat “Grupul de prieteni”, cu intenţia declarată de a da o mână de ajutor cât mai multor semeni.

În timp, acţiunile grupului de prieteni – din care fac parte jurnalistul Ileana Firţulescu, profesorul universitar Radu Sorin, directorul INSEMEX, dr. ing. George Artur Găman, doctorul Octavian Popescu, consilierii locali Lavinia Grigoriu şi Costel Postolache şi inspectorul ASVJ Mariana
Popa-Costaş – au adus multă bucurie pentru oameni sărmani, pentru copii săraci şi bătrâni neputincioşi, dar şi pentru alţi şi alţi oameni pe care acest grup a găsit de cuviinţă să-i sprijine, atât cât le-a fost cu putinţă să o facă.

carte basarabiaUltima “ispravă” a grupului de prieteni a fost consemnată chiar de Ziua Unirii când cei 7 prieteni au răspuns invitaţiei lansate de iniţiatorii Paltformei Civice “Acţiunea 2012” şi au donat peste 500 de carti cu tematică diversă (literatură română, istorie, beletristică, tehnică etc.) pentru românii din Basarabia.

“Niciodată o carte nu prisoseşte în biblioteca unui om. Dar nu e bucurie mai mare pentru un român decât aceea să ştie că a putut fi alături de fraţii din Basabia, fie şi dăruind din toată inima o carte în dulcele grai românesc. Aşa am înţeles noi să sărbătorim anul acesta Ziua Unirii, răspunzând unei idei pe care am găsit-o chiar în paginile publicaţiilor dumneavoastră”, ne-a declarat Mariana Popa Costaş.