Klaus Iohannis mesaj de reconciliere la 25 de ani de la prima mineriadă

iohannisPreşedintele României Klaus Ioahannis aminteşte, într-o postare pe Facebook despre tristele deznodăminte ale aşa-ziselor mineriade care au generat nu doar declinul societăţii democratice româneşti, ci au adus Văii Jiului şi oamenilor o etichetă ale ărei consecinţe s-au dovedit, în ultimele decenii, devastatoare.
„Astăzi s-au împlinit 25 de ani de la evenimentele dramatice din iarna anului 1990, când, la București, sediile partidelor istorice și ale ziarelor critice la adresa Puterii au fost atacate și devastate de mineri, iar protestului civic i s-a răspuns cu ură şi violență. Reprezentanți ai Puterii de atunci au instigat unele categorii sociale împotriva altora, cât și a celor care își strigau nemulțumirea. Imagini cu Bucureștiul acelor zile, preluate de presa internațională, au reprezentat o pată pe obrazul tinerei noastre democrații”, este starea exprimată de Preşedinte.
Klaus Ioahannis precizează însă că ăşi doreşte ca, acum, după 25 de ani de la tristele evenimente care au deschis seria mineriadelor, „pacea și solidaritatea dintre noi să ne facă să iertăm acele momente, dar să nu le uităm.”



« (Știre anterioară)