CEH mai primeşte o perioadă de graţie: septembrie 2015

gereaPrezent vineri la Petroşani, ministrul Energiei a informat că, în situaţia în care se află în prezent, cu datorii de peste 600 de milioane de lei, CEH nu poate avea “viaţă lungă”. Din fericire, noua echipă managerială a Complexului, în parteneriat cu Ministerul Energiei dar şi cu suportul experţilor Comisiei Europene, şi-au asumat întocmirea unui nou Plan de restructurare a companiei, până la termenul convenit cu reprezentanţii FMI, în luna septembrie a anului 2015.
Noul plan prevede inclusiv disponibilizări de personal, însă de data aceasta nu va fi afectată divizia minieră, concedierile colective urmând să fie făcute în rândul angajaţilor din sectorul energetic. De altfel, directorul general Constantin Jujan a precizat că există un excedent de personal la termocentralele Mintia şi Paroşeni, aici urmând să fie luate în calcul reducerile de personal. Oricum, pentru cei afectaţi de disponibilizările din acest an nu vor exista probleme în ceea ce priveşte plăţile compensatorii.
Pe de altă parte, ministrul Energiei, Andrei Gerea nu ascunde faptul că, în cazul în care se constată că nu sunt şanse reale de redresare, există şi un scenariu mai puţin optimist, potrivit căruia, până în 2027, toate minele din Valea Jiului vor fi închise.

Tiberiu VINŢAN