Frăţie cu program între Varpalota şi Petroşani

DSC_0014Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi şi primarul oraşului înfrăţit Varpalota din Ungaria, Marta Talaber au semnat astăzi, la Petroşani protocolul de consfinţire al Programului activităţilor comune pentru anul 2015 pe care-l vor derula cele două comunităţi locale înfrăţite.

În program figurează mai multe schimburi de delegaţii oficiale, de profesori şi elevi sau sportivi din cele două localităţi, însă edilii apreciază că, dacă se va ivi ocazia, programul poate fi completat cu alte activităţi sau cu diverse proiecte de parteneriat susţinte în cadrul programelor finanţate de Uniunea Europeană.

DSC_0015Evenimentul de astăzi a avut loc chiar cu ocazia Zilei Naţionale a Ungariei, pe care, din respect pentru comunitatea din Petroşani, primăriţa din Varpalota a ales să-l marcheze în România. „Doamna Marta Talaber – primarița din Varpolota – Ungaria – localitate înfrățită cu municipiul Petroșani, a ales să petreacă ziua de 15 martie la Petroșani.Motivul acestei alegeri l-a constituit întâlnirea anuală pe care o avem pentru a stabili reperele de colaborare pentru anul în curs. Semnarea protocolului de colaborare care include activitățile tradiționale dintre cele două comunități, reconfirmă bunele relații dintre Petroșani și Varpolota,la nivel administrativ, cultural, social și tradițional. Mulțumesc tuturor celor ce susțin această colaborare și felicit reprezentanții comunității maghiare din Petroșani pentru exemplul de solidaritate și implicare în viața comunității lor dar și a urbei noastre, în ansamblul acesteia”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.