Care sunt cele 7 consecinţe ale muncii peste program

    Vorbeşti despre muncă acasă, la birou şi când ieşi cu prietenii. Nu ţi se pare că munca îţi mănâncă mare parte din viaţă?

stire_2_vineri_poza_59920300

Poate a venit momentul să te mai relaxezi, alfel frumuseţea şi sănătatea ta vor avea de suferit.

Iată care sunt consecinţele muncii peste program:

Lipsa de somn

Dacă munceşti din greu, cel mai probabil uiţi să dormi. Corpul are nevoie de suficient timp să se repare şi să se pregătească pentru următoarea zi. Aşadar, dacă nu dormi suficient, nu doar că te vei simţi obosită toată ziua, dar se va vedea acest lucru pe faţa ta. Vei fi nevoită să ascunzi umbrele de sub ochii tăi cu machiaj şi să bei cafea pentru a putea rămâne trează, ceea ce nu este bine deloc.

Sistemul imunitar

Sistemul tău imunitar va fi, de asemenea, compromis dacă eşti nevoită să munceşti din greu. Acest lucru te va face vulnerabilă la răceli şi alte infecţii. Dacă răceşti din ce în ce mai des, poate ar trebui să îţi regândeşti programul de somn.

Dietă săracă

Avem nevoie de o dietă bogată care să ne ţină corpurile în putere. Dar atunci când lucrăm ore la rând, dieta noastră poate avea de suferit. Vom ajunge să mâncăm pe fugă, vom opta pentru mâncăruri nesănătoase, vom sări peste mese şi vom uita să gătim acasă. Făcând asta, vei rămâne fără energie în cel mai scurt timp.

Exerciţii

Cine are timp de exerciţii atunci când munceşte din zi până în noapte? Ai nevoie de mişcare pentru o viaţă sănătoasă. Rişti să te îngraşi pentru că stai mai mereu jos şi poţi dezvolta dureri de gât, spate şi piept din cauza poziţiei inadecvate la birou. De asemenea, vei fi privată de la beneficiile exerciţiilor fizice care îţi ţin corpul în putere.

Pielea

Orele peste program se vor vedea pe pielea ta. Vei avea pungi sub ochi pentru că nu ai dormit suficient, iar stresul orelor lungi îţi va îmbătrâni aspectul pielii. Ar trebui să îţi acorzi mai multe pauze şi să observi că pielea ta este mai uscată decât de obicei.

Oboseala

Munca în mod constant te va obosi. Cu cât munceşti mai mult, cu atât vei avea mai puţină energie. Ca şi lipsa de somn, dacă nu iei suficiente pauze pe parcursul zilei, la un moment dat vei ceda. Dacă stai prea mult cu ochii în calculator vei ajunge să ai probleme şi cu vederea. Este esenţial să iei pauze regulate şi să îţi odihneştii ochii şi corpul.

Sănătatea mentală

Nu doar sănătatea fizică are de suferit, ci şi cea mentală. Vei deveni stresată, uşor anxioasă şi greu de controlat. Pentru că nu ai parte de suficient timp liber, vei fi stresată din cauza muncii şi nu vei mai reuşi să munceşti eficient. De asemenea, poţi avea de-a face cu depresia şi anxietatea la locul de muncă.

feminis.ro