Crucea Roșie Petroșani – demonstraţie-spectacol de prim ajutor al accidentaților

crucea rosie 1Ziua Internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii este urmată de o săptămână de acţiuni susţinute de subfiliale din toată ţara. La Petroșani, echipa de voluntari-tineret a intrat mult mai repede în acest ritm accelerat de ajutorare, instruire, susținere și informare a populației.

Astfel, pacieții Secției Cardiologie a Spitalului de Urgență au avut o surpriză plăcută când tinerii au umplut saloanele și le-au oferit de flori și fructe. Alte două doamne – Silvia Gherasim și Floarea Răzvan – de la Centrul de bătrâni din Dărănești, vor fi sărbătorite cu ocazia zilelor onomastice alături de internii centrului. La fel se va întâmpla și la Centrul de Zi unde copiii vor avea parte de momente festive cu surprize pentru cei ce li se serbează ziua de naștere.

Marți, 12 mai, în Parcul Carol Schreter, Crucea Roșie din Petroșani organizează o amplă demonstrație de acordare a primului ajutor în caz de accidente la care vor participa elevi de la școli generale și licee din municipiu, după care va urma o campanie intensă de informare despre ce este și ce rol are Crucea Roșie în viața noastră, în societate în general.

crucea rosie2Săptămâna activităţilor de Cruce Roşie se va încheia cu o acțiune umanitară la Grădinița din Dărănești. Copiilor de aici li se vor oferi pachete cu îmbrăcăminte și alimente, dar nici familiile nevoiașe din preajmă, din partea de jos a Coloniei Bosnea, nu au fost uitate.

Felicia Vitan este noul director al subfilialei Crucea Roșie Petroșani, o tânără discretă, dar extrem de ambițioasă, face voluntariat de când era copil, iar la Petroșani activează de peste trei ani. ”Avem 60 de voluntari, din care cu activitate zilnică sau săptămânală sunt 20 de maturi și tineri entuziaști. Săptămânal avem câte o acțiune de amploare, pe lângă cele de ajutoarare zilnică sub diverse forme funcție de nevoile oamenilor aflați în dificultate. Urmează să instruim și să formăm 100 de copii, de la Liceul economic ”Hermes” și Scoala nr. 7 din Petroșani, care să știe să acționeze în situații de dezastru. Vom continua, tot în această lună cu Sanitarii pricepuți, apoi cu un așa-zis târg, cu scop caritabil, de obiecte confecționate de copiii de la Școala 7 și de voluntari, iar de 1 iunie, o grupă de copii vor avea parte de o excursie la Cabana Retezat, cu trasee prestabilite, cu masa aferentă, dar și cu jucării” – descrie Felicia Vitan, programul de activităţi al Subfilialei Petroşani a Crucii Roșii.