Românii nu mai au nevoie de paşaport pentru Republica Moldova. Decizia a fost aprobată de Guvernul de la Chişinău

Guvernul Republicii Moldova a aprobat în şedinţa din 16 iunie, o hotărâre prin care a anulat obligativitatea paşaportului la graniţă pentru cetăţenii Uniunii Europene.

646x404Membrii Guvernului de la Chişinău au aprobat  o decizie privind modificarea Hotărârii nr. 765, din data de 18 septembrie 2014, privitoare la „aprobarea listei documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova”.

Principala modificare adusă a fost înlocuirea în tot cuprinsul hotărârii a sintagmei „Carte de identitate biometrică” cu „Carte de identitate de formatul ID1, ID2, inclusiv biometrică”.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului Republicii Moldova, schimbările aprobate înseamnă că cetăţenii Uniunii Europene nu vor mai fi obligaţi să prezinte în punctele vamale de la graniţa cu Basarabia paşapoarte sau cărţi de identitate biometrice, ci vor putea trece graniţa doar în baza cărţilor de identitate simple.

Decizia luată in 16 iunie, la Chişinău, va fi pusă în aplicare imediat ce hotărârea va fi publicată în Monitorul Oficial. Ca regulă, Monitorul Oficial se actualizează la Chişinău în cursul zilei de vineri. Cel mai probabil, obligativitatea paşapoartelor pentru români şi ceilalţi cetăţeni membri ai statelor UE va fi ridicată la sfârşitul acestei săptămâni.

Autorităţile de peste Prut au decis eliminarea paşapoartelor după ce, în aprilie 2014, Uniunea Europeană a anulat vizele de călătorie pentru cetăţenii din Republica Moldova, care pot călători acum în Europa doar cu paşapoartele biometrice.

 

[slideshow_deploy id=’13842′]

Citeste mai mult: adev.ro/nq1xv9