VIDEO/Accident cu şapte răniţi pe autostrada închisă Pecica – Arad

Potrivit primelor informaţii pe care le avem de la faţa locului, şoferul unei maşini marca Volkswagen Golf a intrat, şocant, pe porţiunea de autostradă Arad-Pecica, care este închisă încă circulaţiei, vrând, se spune, să ajungă la graniţa cu Ungaria. La acel moment s-a ciocnit cu o utilitară a firmei constructoare a autostrăzii (un Mitsubishi), care, se spune, făcea manevre de întoarcere. Şapte persoane au fost rănite în urma incidentului iar pentru trei dintre ele, o femeie şi un bărbat din Golf, şi un bărbat din Mitsubishi, a fost nevoie de intervenţia descarcerării. Cele trei persoane au fost scoase în viaţă din maşini şi predate către o autospecială SMURD şi două ambulanţe. Alte patru persoane au suferit răni uşoare, fiind tratate la locul accidentului.

De ce faptă poate fi acuzat şoferul care a ales să conducă pe un drum închis, aflat în lucru? Nicicum de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, pentru că vorbim de un drum care nu a fost dat în folosinţă încă, ci, se pare, din primele informaţii primite, de vătămare corporală multiplă.

 UPDATE: Poliţiştii de la Autostrăzi au anunţat inspectorii de la ITM, deoarece incidentul este catalogat drept accident de muncă. Practic, niciunul dintre şoferi nu va rămâne fără permis, deoarece au condus pe un drum închis circulaţiei publice. Totuşi, vinovatul va fi cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.

„Chiar dacă a fost accident de circulaţie, poate fi şi accident de muncă. Dacă Poliţia Rutieră verifică de ce s-au lovit cele două maşini, ITM cercetează dacă cei care se aflau în maşina firmei constructoare erau în îndeplinirea sarcinilor de serviciu şi… să vedem care sunt consecinţele asupra lor” – precizează Ecaterina Isac, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.

accident3

 

accident 2

 

accident1

alt