Dacă folosești Windows piratat, teme-te! Microsoft știe exact că furi și ia măsuri drastice

                   Windows a fost piratat ani la rândul și nu e niciun secret că milioane de computere folosesc ilegal acest sistem de operare.
Totuși, Microsoft știe că faci asta, în caz că aveai îndoieli. Și știe imediat ce te conectezi la Internet de pe un computer cu Windows piratat.

Microsoft a găsit de curând sute de utilizatori cu licențe ilegale de Windows 7.

handcuffs_keyboard_56122200

Microsoft a dat recent în judecată o companie din Seattle pe motiv că a instalat sute de licențe ilegale de Windows 7. Procesul este intentat la un tribunal din Washington și Microsoft a atașat la dosar un document în care precizează adresa IP la care se regăsesc computerele cu Windows piratat. Furnizorul de Internet este Verizon, dar numele companiei nu a fost dat publicității.

Microsoft susține că a descoperit „ilegaliștii“ prin stocarea datelor furnizate în mod voluntar de utilizatori în timpul procesului de activare, conţinând şi adresa IP a dispozitivului pe care sistemul e instalat. Odată primite informațiile, compania le-a analizat și a identificat adresa IP suspectă la care s-a realizat activarea copiilor software piratate. Pentru activarea a sute de copii de Windows, compania ar fi „furat“ cheile de la partenerii Microsoft sau ar fi abuzat de cele disponibile, activând mai multe PC-uri decât e permis, scrie TorrentFreak.

[slideshow_deploy id=’16047′]

Homepage