VIDEO/ Două tinere din Hunedoara, imaginea succesului în Danemarca

Tineri cu care ne mândrim: două gemene din Hunedoara au ajuns imaginea unei universități din Danemarca – VIDEO

Două tinere din Hunedoara au ajuns imaginea unei universităţi de top din Europa. Sunt surori gemene, au studii universitare de farmacie, două masterate în ţară şi au decis să-şi continue studiile în stiinţă la Universitatea de Sud din Danemarca- scrie antena3.ro.

Cele două fete şi-au impresionat colegii şi profesorii. În mai puţin de un an, li s-a propus să fie actorii principali într-un filmuleţ de prezentare a instituţiei.

Oana şi Irina au 26 de ani. Au venit pe lume împreună şi de atunci nu s-au mai despărţit. Au urmat aceeaşi şcoală, aceeaşi facultate, iar acum îşi continuă studiile – tot împreună – la Universitatea de Sud din Danemarca.

Nu întâmplător au fost alese să apară în filmul de prezentare al instituţiei de învăţământ.

Celor două fete le-ar fi plăcut să rămână în România, dar aici nu ar fi putut lucra decât într-o farmacie sau ca profesori universitari. Oana şi Irina îşi doresc în schimb să facă cercetare în laboratoare moderne şi să aibă acces la ultimele tehnologii şi lucrări în domeniu.

Au ales Danemarca şi sunt încântate de viaţa universitară de acolo.

În paralel cu studiul, fetele muncesc mult şi au planuri mari pentru viitor.

Deşi sunt foarte încântate de viaţa lor din Danemarca, Oana şi Irina spun că s-ar întoarce imediat în România, dacă li s-ar oferi posibilitatea de a face o carieră în cercetare.

VIDEO COMPLET DE PREZENTARE

 

[slideshow_deploy id=’13837′](Următoarea știre) »