Luptătorii împotriva comunismului din Valea Jiului cred că o cruce gigantică nu-i reprezintă

Foştii deţinuţi politici din Valea Jiului consideră o risipă de bani crucea înaltă de circa 27-28 metri care ar urma să fie amplasată în Piaţa Universităţii, la iniţiativa unui parlamentar.

DETINUTI„Acest monument nu ar avea nici o legătură cu noi și mai mult decât atât, avem monumentul nostru care va fi amplasat anul acesta în Capitală”, spun foştii deţinuţi din Valea Jiului. Pe de altă parte, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, filiala Valea Jiului doreşte de mai mulţi ani să ridice un monument care să cinstească memoria celor care au avut curajul să lupte împotriva comunismului. Acesta ar urma să fie amplasat la Petroşani şi nu are pretenţia de a fi reprezentativ pentru toţi membrii AFDPR, ci doar pentru a cinsti eroismul celor din zonă. Au făcut chiar şi mai multe schiţe şi au găsit şi locaţia dar şi banii necesari.

„Monumentul ar trebui să reprezinte un omagiu pentru cei care au fost persecutaţi politic sau pentru cei care au luptat în munţi, mai pe scurt spus, pentru cei care nu au vrut comunism şi colectivizare în România şi în Valea Jiului. Din păcate, tot comuniştii sunt la putere şi conduc ţara şi în prezent. De aceea cred că nu vom obţine niciodată banii necesari”, au mai spus foştii luptători împotriva comunismului.

 

[slideshow_deploy id=’17217′]