Sărbători geroase pentru petroşăneni

Căldura din casele petroşănenilor, condiţionată de plata facturilor. Sărbătorile de iarnă s-ar putea să fie geroase pentru abonaţii sistemului de termoficare din Petroşani. Dacă nu îşi achită la timp facturile, termocentrala Paroşeni nu va avea banii necesari pentru achiziţionarea cărbunelui, iar acest lucru duce la sistarea agentului termic în Valea Jiului.

vreme-geroasa-si-viscol-in-toata-tara-pana-sambata-dimineata-vezi-prognoza-meteo-18437710

 

CEH are nevoie de un stoc minim de 50 de mii de tone LUNAR pentru a putea funcţiona, iar situaţia de la acest moment este sub pragul critic. Ministerul Energiei a reevaluat situaţia de la Complexul Energetic Hunedoara. A fost emisă hotărârea de Guvern privind aprobarea programului de iarnă în domeniul energetic pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă şi stabilitate a Sistemului Electroenergetic Naţional în perioada 1 decembrie 2015 – 31 martie 2016, iar Complexul Energetic Hunedoara se află la menţiuni speciale.

Unităţile miniere din Valea Jiului nu pot asigura cantitatea necesară de cărbune pentru funcţionarea celor două termocentrale. Din documentele Ministerului Energiei reiese faptul că s-ar fi încercat achiziţionarea unor cantităţi de cărbune din diferite locuri astfel încât să nu existe probleme în perioada de iarnă 2015-2016.

[slideshow_deploy id=’13836′]