DSVSA HUNEDOARA NU PREVEDE IN ACEST MOMENT CONTROLUL PRODUSELOR LACTATE

In urma cu o luna, bacteria E.Coli a inceput sa faca victime in randul bebelusilor. Daca pana acum s-au facut teste cu privire la apa, fructele si hrana noilor nascuti  si nu a fost identificata aceasta tulpina, acum inspectorii sanitari veterinari au identificat care este cauza acestor imbolnaviri. Bacteria a fost descoperita in produsele lactate ale unui producator din Arges.

IMG_2911

Desi tot mai multi bebelusi din Arges cu probleme digestive sunt internati de la o zi la alta, inspectorii sanitari veterinari din Hunedoara nu au stabilit realizarea unor controale la cei care comercializeaza astfel de produse, pana  ce medicul veterinar oficial nu stabileste acest lucru.

“Deocamdata nu am primit nimic oficial, dar in programul strategic pe anul 2016 noi avem posibilitatea recoltarii probelor din mai multe unitati care comercializeaza produse alimentare si sunt sigur ca vor fi prinse si produsele alimentare despre care se tot vorbeste ca in urma testarii a fost depistata si bacteria E.Coli. Noi avem un program oficial pe care il respectam, chiar daca nu s-ar fi intamplat astfel de evenimente. Recoltarea probelor se efectueaza in functie de ceea se stabileste medicul veterinar oficial in functie de conditiile de risc, pentru ca asa se stabileste si programul strategic. “ a declarat purtatorul de cuvant al DSVSA Hunedoara, Leontin Laslau.

Numarul copiilor spitalizati in judetul Arges din cauza problemelor digestive  a ajuns la 51, 6 dintre acestia fiind internati ieri.

[slideshow_deploy id=’20328′]