CALATORII SI-AR PUTEA ACHIZITIONA BILETUL DIRECT DIN TREN

 Directorul CFR Calatori, Iosif Szenteș, a anuntat că au început testele pentru sistemul care va permite cumpărarea biletelor direct din tren, prin terminale speciale conectate la imprimante portabile. Totodata, a anuntat au fost puse in circulatie 5 vagoane modernizate, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie imbunatatite conditiile de confort si in alte 25 de vagoane.

61726504

In acest moment sistemul de e-ticketing se afla in faza de testare. Daca va functiona, licitatia va fi lansata pentru achizitionarea a 2600 de astfel de sisteme, iar prețul unui singur echipament este de aproximativ 1500 de euro.

Seful statiei CFR Petrosani, Ioan Aonofriesei, este de parere ca sistemul e-ticketing ar multumi atat angajatii cat si calatorii.

„Din punctul meu de vedere, la Petrosani un astfel de sistem ne-ar usura foarte mult munca, nu mai spun ca ar fi multumiti si cei care ar beneficia de acest serviciu. Sunt foarte multi navetisti care vin in ultima secunda, nu mai au timp sa-si cumpere bilet, iar in tren primesc un bilet mai scump cu aproximativ 60%.” a  declarat seful Statiei CFR Petrosani, Ioan Aonofiesei

Totodata, directorul CFR Calatori, Iosif Szenteș, a afirmat ca au fost puse in circulatie 5 vagoane modernizate, urmand ca pana la finele acestui an sa fie imbunatatite conditiile de confort in alte 25 de vagoane.

Desi modernizarea acestora este un pas important in atragerea unui numar mult mai mare de calatori, seful statiei CFR din Petrosani considera ca nu este suficient pentru ca oamenii sa aleaga transportul pe calea ferata in detrimentul transportului rutier.

„Dupa parerea mea punctul forte ar fi cresterea vitezei comerciale. In momentul in care nu vom mai avea o viteza medie de circulatie de 30km/h si vom avea 80km/h, atunci cu siguranta calea ferata va atrage mai multi calatori.” a mai spus sursa citata

Modernizarea fiecărui vagon costă 1,5 milioane de lei și cuprinde revopsirea acestora, instalațiile de climatizare și informare, dar si refacerea scaunelor.

[slideshow_deploy id=’27028′]



(Următoarea știre) »