Percheziţii la traficanţii de droguri

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au efectuat un număr de 19 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Cluj în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactiv.

politistii-efectueaza-20-de-perchezitii-in-alba-la-persoane-banuite-de-evaziune-fiscala-18528926

Potrivit DIICOT, în cauză  există suspiciunea rezonabilă că  în perioada 2015 – 2016 pe raza municipiului  Alba Iulia  s-a constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, în scopul deținerii și vânzării de droguri de risc, precum și pe linia efectuării de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive.

„S-a reţinut că membrii grupului infracţional au procurat din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-au  preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 2 kilograme de substanţe folosită pentru obținerea produselor finite şi care urma să fie comercializată consumatorilor  de pe raza judeţelelor Alba, Cluj şi Hunedoara.

La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia  vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 74 de persoane, dintre  care 16 suspecţi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.   Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară cadrul   structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Hunedoara, Sibiu şi Cluj-Napoca, precum şi al poliţiştilor  din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

[slideshow_deploy id=’13837′]