UPDATE! Anchetă în cazul fetiţei înecate într-un canal colector din Haţeg

Poliţiştii şi procurorii hunedoreni au demarat o anchetă penală în cazul fetiţei de nici 6 ani care a fost găsită într-un canal colector de la marginea oraşului Haţeg. Părinţii copilei au fost audiaţi marţi, după ce luni seara s-a constatat că erau prea beţi penrtu a oferi vreo informaţie despre copilul lor.
 ars1
Fetiţa se află internată la Spitalul de Pediatrie „Louis Ţurcanu” din Timişoara şi, din fericire, a  ieşit din coma datorată, cel mai probabil hipotermiei pe care a suferit-o după ce a căzut în apa rece ca gheaţa a canalului colector. Starea ei de sănătate este mult mai bună decât în momentul în care a fost adusă, fiind stabilizată. „S-a deschis dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă in rem. Nu prezintă urme de heteroagresiune. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care minora a ajuns în acel loc”,a  declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. Părinţii minorei au fost chemaţi la audieri de poliţişti, la fel ca şi alte persoane care pot da relaţii despre ce anume s-a întâmplat luni seara şi cum a fost posibil ca micuţa să ajungă în acel loc. Mama şi tatăl fetiţei au fost identificaţi încă de luni seara, dar nu au putut fi audiaţi pentru că erau prea beţi ca să poată sta de vorbă cu oamenii legii. Pe de altă parte, a fost sesizată şi Protecţia Copilului care a declanaşt o anchetă în acest caz, mai ales că cei doi mai au încă trei copii, unul de numai un an. „Angajaţii DGASPC Hunedoara au efectuat verificări la domiciliul familiei din care provine fata. În momentul de faţă se evaluează dacă şi ceilalţi trei copii, cu vârste între un an şi 12 ani, din familie sunt în situaţie de risc şi în funcţie de toate investigaţiile care se vor face se va stabili dacă este necesară luarea unei măsuri de protecţie a copiilor”, a declarat Ionela Lazăr, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Hunedoara.
Reamintim că, luni seara, o fetiţă de nici şase ani a fost găsită înecată într-un canal de la marginea orașului Hațeg de un localnic, care a scos-o din apă şi a sunat după ajutor la 112.  După ce i s-a acordat primul ajutor, minora a fost transportată, cu un elicopter la o clinică din Timișoara în stare extrem de gravă, din cauza hipotermiei intrând în comă.

UPDATE !  Poliţiştii încearcă să afle cum a ajuns fetiţa de 5 ani din  Haţeg în canalul colector

 Părinţii fetiţei din Haţeg căzută într-un canal colector şi salvată de un trecător au fost audiaţi de poliţişti. La fel, şi alte persoane vor răspunde la întrebările oamenilor legii, care vor să afle cum a fost posibil ca micuţa de nici 6 ani să ajungă acolo.
 
[slideshow_deploy id=’13837′]


« (Știre anterioară)