Slujbe în siguranţă în bisericile hunedorene

În această perioadă premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşte, pompierii Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara desfăşoară controale la lăcaşuri de cult şi ansambluri mănăstireşti. Iar până acum nu s-au dat nici măcar avertismente.
 
Pompierii vor să se asigure că bisericile sunt dotate cu mijloace de primă intervenţie, dispun de căi de evacuare iar utilizarea lumânărilor este strict reglementată, măsuri menite să reducă riscul de incendiu. Până la această oră au fost verificate 7 lăcaşuri de cult din judeţul Hunedoara, iar în următoarele două zile  alte 11 vor fi inspectate de pompierii hunedoreni, fiind verificate parctic cele mai importante, în localităţi unde se adună un număr mare de credincioşi. Printre cele care urmează să fie controlate se află şi Mănăstirea Prislop, unde se aşteaptă în această perioadă mii de pelerini. De altfel, al Prislop va funcţiona şi un post mobil de prim – ajutor.
Astfel de controale se fac în fiecare an, iar bisericile par pregătite pentru Slujba de Înviere, în condiţiile în care nu s-au descoperit lucruri grave, care să ducă la închiderea lor, ori la aplicarea de sancţiuni sau avertismente.
De precizat că, pentru evitarea unor evenimente nedorite, în acest an Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenta a transmis Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române un set de recomandări, care a fost remis tuturor ierarhilor bisericii, ce cuprinde măsuri minimale privind activitatea de apărare împotriva incendiilor.
[slideshow_deploy id=’20328′]