12 milioane de lei pentru Valea Jiului

 

Valea Jiului va beneficia de peste 12 milioane de lei, din cele 18,49 de milioane, pentru refacerea infrastructurii rutiere afectată de inundaţii. În Monitorul Oficial a fost publicată lista drumurilor din întreg județul Hunedoara care vor beneficia de fonduri pentru refacerea infrastructurii. Din totalul sumei de 18,491 de lei în Valea Jiului vor ajunge 12.373.000 de lei. Cea mai mare sumă îi este alocată municipiului Lupeni. Aici refacerea a 17 poduri și podețe avariate, refacerea a 2,5 kilometri din drumul principal și refacerea a 2 kilometri DN 66 A costă nu mai puțin de 8702 mii lei.  În ordinea descrescătoare a sumelor alocate de Executiv urmează orașul Uricani. Acesta va beneficia de 1290 mii lei pentru refacerea drumurilor afectate de inundații. Mai exact este vorba de refacerea a 5 poduri avariate și refacerea a 13 km de străzi din localitate.

valea-jiuluI

Și orașul Aninoasa a fost afectat de inundații. Autorităților locale din Aninoasa  vor primi suma de 102 mii de lei pentru „refacere străzi – 10 km afectat parte carosabilă în orașul Aninoasa, refacere DJ 668 B – distrus parte carosabilă cu îmbrăcăminte asfaltică pe teritoriul orașului Aninoasa”.

Deși municipiul Petroșani a fost cel mai lovit de inundații, suma alocată de executiv nu este una prea mare. De precizat este însă faptul că banii alocați de Guvern nu sunt destinați pentru reabilitarea locuințelor, ci strict pentru reabilitarea infrastructurii. Astfel, la nivelul municipiului Petroșani s-au alocat 892 mii lei pentru “refacere strada – structură rutieră afectată datorită alunecării de teren în municipiul Petroșani; refacere străzi – structură rutieră afectată datorită alunecării de teren în municipiul Petroșani”. Autoritățile locale de la Petrila primesc 240 de mii de lei pentru refacerea a 17 poduri distruse în localitate, în timp de la Vulcan va fi refăcut un podeț distrus și refacerea DJ 666, acolo unde a fost rupt un corp al drumului. La Vulcan va ajunge suma de 231 de mii lei.

[slideshow_deploy id=’19661′]

 



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »