Consiliul Judeţean, responsabil pentru realizarea de trasee cicloturistice

 

Turişti pe bicicletă. Asta vrea Ministerul Economiei în fiecare judeţ al ţării, drept pentru care trasează anumite responsabilităţi consiliilor judeţene. Acestea sunt responsabile cu organizarea comisiilor judeţene care stabilesc traseele cicloturistice şi tot consiliile judeţene avizează realizarea unor trasee noi, modificarea sau desfiinţarea celor existente.

bicicleta
„Crearea, amenajarea şi omologarea traseelor de cicloturism va duce la creşterea circulaţiei turistice la nivel naţional, regional sau local”, arată un proiect de Hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice privind crearea, amenajarea şi omologarea traseelor de cicloturism.

În cazul în care autorităţile judeţene nu respectă acest prevederi riscă amezi cuprinse între 3000 şi 20.000 de lei. Lungimea ciclotraseelor se alege astfel încât durata normală de parcurgere să fie de: 5-12 zile în cazul celor de rang naţional, de 2-5 zile în cazul celor regionale şi de maximum o zi în cazul celor locale. De precizat este faptul că la nivelul judeţului Hunedoara nu există niciun astfel de traseu.

[slideshow_deploy id=’13835′]

 



(Următoarea știre) »