Indemnizaţii înghețate

 

Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului se confruntă cu dificultăți financiare din cauza Complexului Energetic Hunedoara care nu a achitat facturile pentru cărbunele livrat. Membrii Consiliului de Administraţie de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului vor beneficia de indemnizaţii la valoarea anului 2014. Decizia a fost luată în şedinţa AGA de luna trecută. Membrii CA ar fi putut avea indemnizaţii mai mari, dar odată cu majorarea acestora s-ar fi depăşit cheltuielile aprobate în bugetul de venituri şi cheltuieli, motiv pentru care s-a decis menţinerea valorii indemnizaţiilor la nivelul anului 2014.

84856946b65974f87608bc2e860e2c22

“Indemnizaţia fixă nu poate depăşi de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat pe societate, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Media pe ultimele 12 luni (noiembrie 12013 – decembrie 2012) a câştigului salarial mediu brut lunar, extracţia cărbunelui superior, cod CAEN 05, conform comunicărilor Institutului Naţional de Statistică a fost de 3647 lei. (…) În conformitate cu prevederile art. 16 din Contractul de administrare, indemnizaţia fixă se actualizează anual în funcţie de datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică. SNIMVJ SA are ca obiect de activitate, extracţia cărbunelui superior, cod CAEN 05 şi confor comunicărilor Institutului Naţional de Statistică, media pe ultimele 12 luni (aprilie 2016 – mai 2015) a câştigului salarial mediu brut lunar este de 3.831 lei. Având în vedere cele de mai sus şi pentru încadrarea în BVC apribat pe anul 2016, propunem menţinerea indemnizaţiei fixe lunare pentru exerciţiul în curs cuvenite membrilor Consiliului de Administraţie la nivelul stabilit pentru anul 2014, respectiv 3637 lei”, arată documentele SNIMVJ.

Membrii neexecutivi ai Consiliului de Administrație al S.N.Î.M.V.J. S.A. beneficiază de o remunerație formată din o indemnizație fixă lunară egală cu media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar din ramura în care își desfășoară activitatea societatea, respectiv industria extractivă – extracția cărbunelui superior și inferior.

[slideshow_deploy id=’36590′]



(Următoarea știre) »