Mircia Muntean: ”Nimeni să nu mai fie condamnat în baza unor prevederi sovietice!”

 

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, are o primă reacție după ce i-a fost contestat mandatul și susține că își exercită atribuțiile de primar ales în mod legal. Edilul mai spune că a fost condamnat pentru exercitarea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, însă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus inclusiv suspendarea măsurilor accesorii, respectiv au fost suspendate interdicţiile de a fi ales în funcţiile elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implincând exerciţiul autorităţii de stat, în consecinţă, îmi exercit aceste drepturi în mod legal.

mircia-muntean

”După cum se ştie, deşi a fost depusă cu rea credinţă o contestaţie cu privire la validarea prezentului mandat de primar, Judecătoria Deva a respins contestaţia, ca fiind nelegală şi netemeinică. Curtea Constituţională a dispus neconstituţionalitatea sintagmei ,,în mod defectuos”, considerând că este de model ,,sovietic”, în consecinţă am depus pe rolul instanţelor competente cereri de achitare, dorindu-mi ca nimeni să nu mai fie condamnat în baza unor prevederi ,,sovietice”. (…) Este evident că am candidat conform Deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie,  că am fost condamnat pe o prevedere neconstituţională şi că am fost ales prin voinţa şi votul alegătorilor dragi mie din municipiul Deva”, susține Mircia Muntean.

Edilul Devei mai avertizează că se va îndrepta împotriva celor care au făcut ”contestaţii tendenţioase” și pentru ”presiunile şi traficul de influenţă exercitat”. Muntean a mai fost condamnat la o pedeapsă cu executare într-un dosar pentru conducere sub influența alcoolului, însă a atacat sentința cu apel.

[slideshow_deploy id=’19869′]



« (Știre anterioară)