Primesc bani dacă se duc la şcoală

 

Încă mai sunt locuri libere la învăţământul profesional. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al judeţului Hunedoara îi încurajează pe tineri să urmeze cursurile învăţământului profesional care are o serie de avantaje.

33_Scoala-20

“Vă încurajăm să optați pentru această formă de învățământ care vă oferă multiple avantaje. Elevii din învăţământul profesional cu durata de 3 ani beneficiază de susţinere financiară, în conformitate cu prevederile legale, prin Programul naţional de protecţie socială „Bursa profesională”, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1.062/2012 privind modalitatea de subvenţionare de către stat a costurilor pentru elevii care frecventează învăţământul profesional. Distinct de sprijinul financiar acordat conform alin. (1), elevii din învăţământul profesional cu durata de 3 ani pot beneficia şi de susţinere financiară, stimulente şi alte forme de sprijin acordate de partenerul de practică, în condiţiile legii şi în conformitate cu prevederile contractului de practică;  elevii pot beneficia şi de susţinere financiară, stimulente şi alte forme de sprijin acordate de partenerul de practică, conform contractului de practică; elevii vor dobândi abilităţile necesare care să le permită să lucreze într-o echipă, să ia decizii şi să îşi asume responsabilităţi. Vor fi pregătiţi pentru a se adapta mai bine şi mai repede cerinţelor unui loc de muncă, pentru a lucra cu profesionalism şi pentru a face lucruri de calitate”,  arată reprezentanţii ISJ Hunedoara.

Potrivit celor de la ISJ, după finalizarea acestui program elevii pot, în acelaşi timp, să lucreze sau /şi să își continue studiile în cadrul liceului, iar  la finalul celor trei ani, după absolvirea cu succes a programului, elevii vor avea posibilitatea de a-şi continua studiile în clasa a XI-a a învăţământului liceal, în vederea obţinerii diplomei de bacalaureat. După terminarea cursurilor, tinerii beneficiază şi de un certificat de calificare profesională.

“Finalitatea programului constă în dobândirea unui certificat de calificare profesională recunocut pe piața muncii europene și ceritificat de absolvie a învățământului obligatoriu care permite continuarea studiilor în învățământul licel (din clasa a XI-a)”,  mai arată cei de la ISJ Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’13835′]