Locuinţele sociale din Vulcan vor fi terminate anul acesta

 

Autorităţile locale din Vulcan estimează că anul acesta vor putea da în folosinţă 50 de locuinţe sociale. Contractul de finanţare a fost semnat în iulie 2014. Este un program multi-anual care cuprinde cele trei imobile ale fostei unităţi militare C1,C2,C3 care vor deveni locuinţe sociale. În septembrie 2015 a fost licitat proiectul tehnic pentru această investiţie socială iar la sfârşitul lui decembrie 2015 a fost încheiată licitaţia pentru efectuarea lucrării la primul cămin.

case-sociale-rural

“Am primit bani de la minister (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice-n.r.) şi spunem că ne vom încadra în termenul de finalizare, undeva la sfâşitul lui septembrie, începutul lui octombrie le vom putea da în folosinţă”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Conform legii, repartiţia pentru locuinţe sociale se face astfel:

Din totalul fondului locativ existent, procentual beneficiarii de astfel de locuinţe sunt 60% – familii tinere cu vârsta până la 35 de ani, 20% – tineri necăsătoriţi, 20% – persoane în vârstă sau cu handicap. Potrivit edililor până în momentul de faţă au fost depuse peste 1000 de cereri.

“Avem depuse peste 1200 de cereri, nu avem cum să le răspundem favorabil tuturor. Pentru atribuirea acestor locuinţe au fost stabilite câteva criterii prin lege, astfel că se va analiza fiecare cerere”, a mai spus sursa citată.

Autorităţile locale de la Vulcan au primit bani şi în cursul lunii iulie pentru realizarea acestor blocuri sociale. Mai exact, municipalitatea a primit suma de 165.485 lei.

“Mai avem nevoie de bani pentru finalizarea lucrărilor. Noi din bugetul local trebuie să suportăm cheltuielile pentru racordarea imobilului la reţeaua de apă, canalizare, gaz curent. Ne propunem ca după ce terminăm acest bloc să ne apucăm şi de celelalte”, a mai spus Gheorghe Ile.

Ca urmare a recompartimentării încăperilor, la nivelul unui cămin vor fi 50 de locuinţe: garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere. Toate locuinţele vor avea bucătărie şi baie proprie. Locuinţele vor fi dotate la standardul celor de la G8 şi G10, însă au avantajul că sunt mult mai spaţioase.

 

[slideshow_deploy id=’36590′]