Hunedoara. Sfidare din partea consilierilor PNL care nu s-au prezentat la ședința de îndată a Consiliului Local

Pentru o corectă informare a cetățenilor municipiului Hunedoara, facem următoarele precizări referitoare la ședința de îndată, care a avut loc astăzi, 06.10.2016, de la ora 14:00, în cadrul Consiliului Local Hunedoara.

dan-boboutanu-_9331
Cinci proiecte de hotărâri, aflate pentru a doua oară pe ordinea de zi a Consiliului Local Hunedoara, nu au putut fi adoptate din lipsă de cvorum. Consilierii locali din partea PNL au lipsit de la ședință, iar din această cauză au fost blocate hotărâri importante pentru comunitățile din Hunedoara, Peștișu Mare și Groș. Acest lucru se întâmplă pentru a doua oară în doar o săptămână. La ultima ședință de Consiliu Local, care a avut loc vineri, 30 septembrie 2016, consilierii PNL au părăsit sala, iar în lipsa lor, nu s-a întrunit cvorumul și nu au putut fi votate mai multe hotărâri.

„Consilierii PNL ne sfidează din nou. Nu le pasă de cetățenii din Peștișu Mare, care rămân fără alimentarea cu apă, nici de sănătatea hunedorenilor, care nu pot beneficia de aparatura de specialitate și nici de faptul că mai multe investiții pot fi realizate prin finanțări nerambursabile, salvând astfel bani de la bugetul local”, explică Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

La ședința de Consiliu local de astăzi au fost prezenți și reprezentanți ai mai multor compartimente din cadrul Primăriei Hunedoara, care au explicat consilierilor importanța proiectelor de hotărâri aflate pe ordinea de zi.

„În data de 15 septembrie am primit o adresă din partea Autorității de Management pentru POS Mediu, prin care ni se cerea să transmitem spre administrare către S.C. APA PROD S.A. Deva a bunurilor realizate prin proiectul POS Mediu 2007-2013, Axa prioritară I «Extinderea și modernizarea sistemelor de apă și apă uzată», Lucrări de extindere rețea de alimentare cu apă în Pestișu Mare și proiectul ISPA, stația de epurare Sântuhalm. Trebuia să facem acest lucru până în data de 10 octombrie, în caz contrar pierdem suma de 1.500.000 lei, fără TVA”, spune Mariana Bucur, șefa Serviciului de Achiziții Publice și Proiecte cu Finanțare Europeană, din cadrul Primăriei Hunedoara.

„Pentru a beneficia de proiectul care prevede Reabilitarea, modernizarea și echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal «Dr. Al. Simionescu» din Hunedoara, trebuie să facem transmiterea către spital a bunurilor rezultate din proiect. În caz contrar, aparatura de acolo nu poate fi utilizată”, declară Violeta Rusu, șef Birou Încasări și Inventar din cadrul Primăriei Municipiului Hunedoara.

„Documentațiile pentru Reabilitarea, modernizarea și dotarea așezămintelor culturale din Groș și Peștișu Mare au fost întocmite în anul 2015. Este vorba despre două imobile care ar putea fi reabilitate cu finanțate nerambursabilă, scutind astfel bani de la bugetul local, bani care ar putea fi folosiți pentru realizarea altor investiții în beneficiul cetățenilor municipiului Hunedoara”, explică Ioan Nimu, șef Birou Investiții, din cadrul Primăriei Municipiului Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’20328′]