”Oslea Hiride”, un nou concurs de anduranță în Valea Jiului

oslea hirideNu mai puțin de 130 de schiori și snowboarderi s-au înscris în vederea startului în cea mai captivantă competiție de hike&ride din România, Red Bull Oslea Hiride. Evenimentul sportiv va avea loc pe 25 februarie, de la Complexul Cheile Buții din Cîmpu lui Neag (Uricani).

Potrivit organizatorilor, la start se vor afla atât veterani, care au participat la toate cele cinci ediții precedente, dar și concurenți care vin pentru prima oară să-și testeze limitele. Printre veterani îi regăsim pe Sonia Drăgan, Paul Affmeser, George Moșuțiu, Ionuț Pintican sau Florina Conț. Ei sunt cei care revin an de an cu plăcere, iar cei noi vin în cătarea unei experiențe cu totul diferită.

Red Bull Oslea Hiride vin rideri cu experiență în freeride, concursul fiind împărțit în două secțiuni – schi si snowboard, fiecare dintre secțiuni incluzând patru categorii – feminin open, masculin open, feminin pro și masculin pro.

Juriul este format din Radu Lungu (arbitru acreditat World Freeride Qualifier și TTR) și Constantin Bodea la snowboard, iar Alin Gavozdea și Bogdan Stanilă, personaje cheie în zona locală de freeride vor juriza la schi.

Pentru clasamentul final, se va lua în considerare atât timpul de urcare, cât și stilul de coborâre. Cel mai bun timp primește 100 de puncte (toate secțiunile cumulate – schi – snowboard – masculin – feminin), iar punctajul scade cu câte 1 punct, în funcție de pozitia ocupată. Concurenții care se vor situa sub pozitia 100, vor primi 0 puncte. Punctajul total pentru coborâre se constituie din suma punctelor acordate de cei doi arbitri. Fiecare arbitru poate acorda maxim 120 de puncte, în funcție de urmatoarele criterii: linie – maxim 30 de puncte; air and style – maxim 30 de puncte; fluidity – maxim 30 de puncte; control technique – maxim 30 de puncte.

Clasamentul final se calculează adunând punctajul obținut la urcare și coborâre. Clasamentul va fi afișat după concurs la complexul din Cheile Buții.

Foto: skipassmagazine.ro

afis oslea

[slideshow_deploy id=’13837′]



(Următoarea știre) »