La Petroșani se deschide în Joia Mare ”Salonul Studențesc de Artă Religioasă”

salon de artaAl XXXV-lea Salon Studențesc de Artă Religioasă își deschide porțile, joi 13 aprilie, la Petroșani. Evenimentul este găzduit de sala de expoziții a Casei de Cultură a Studenților, iar vernisajul este programat pentru ora 17,00.

Și în acest an, salonul artistic reunește câteva lucrări cu tematică religioasă realizate de un grup de studenți de la Universitatea de Artă și Design din Timișoara coordonați de lec.univ. Silvia Trion, dar și de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca, sub coordonarea asist.univ. Dan Ghenescu.

Directorul Casei de Cultură a Studenților din Petroșani, Lavinia Hulea apreciază că evenimentul artistic aduce pe simeze lucrări de excepție ale tinerilor artiști din Cluj și Timișoara, într-un regal expozițional menit să încânte publicul iubitor de artă din Valea Jiului în chiar Săptămâna Mare a creștinătății. ”Salonul naţional va putea fi vizitat până pe 23 aprilie, când românii sărbătoresc ziua de Sfântul Gheorghe. Iată, începem cu o mare sărbătoare şi sfârşim cu o alta, ceea ce cred că nu poate decât să-i bucure pe iubitorii de pictură şi de artă religioasă. Pe această cale invit la vernisaj sau să vadă apoi expoziţia pe toţi cei din Petroşani şi din Valea Jiului, ca să petreacă astfel câteva momente înălţătoare, savurând aceste piese realizate de tineri dăruiţi şi talentaţi”, a declarat, pentru ZVJ, Lavinia Hulea.

Foto: Arhiva Exclusiv

[slideshow_deploy id=’43281′]