Cinci weekenduri dedicate ciclistilor montani in statiunea Straja

Fundația Noi Orizonturi Lupeni și Primăria Municipiului Lupeni anunță organizarea unei serii de weekenduri dedicate cicliștilor montani, în stațiunea Straja, Mun. Lupeni.

Mai precis,aceasta înseamnă 5 weekenduri consecutive în care telegondola din stațiune va funcționa,atât în ziua de sâmbătă, cât și în ziua de duminică.Evenimentul poartă numele de ”Biker’s Weekends” și puteți găsi mai multe informații despre acesta pe pagina de facebook Valea Jiului MTB Trails. Primul sfârșit de săptămână în care vă așteptăm în Straja este 24-25 iunie și ne vom revedea săptămânal până în weekendul22-23 iulie.


În cadrul acestui eveniment veți putea testa ”Traseul lupilor” realizat în urmă cu un an și reamenajat în această primăvară. Acesta are o lungime de aproximativ 4 kilometri și este untraseu de tip Enduro/All Mountain.
În plus, am început lucrările la ”Traseul Baloo”, de tip flow trail, care este gata pe o lungimede aproape 1 kilometru. Vom deschide acest segment pentru cei interesați, în toate cele 5 weekenduri dedicate ciclismului montan.


De asemenea, în weekendul 7-9 iulie aveți șansa de a participa și la Transylvania Downhill, cel mai mare eveniment de longboard din România, care se va desfășura în săptămâna 3-9iulie tot în stațiunea Straja. Bikerii și longboarderii se vor bucura împreună de telegondola  funcțională, dar și de coborârile spectaculoase ce îi așteaptă.

Puteți sprijini inițiativa Fundației Noi Orizonturio Lupeni de a transforma Valea Jiului într-o zonă dedicată pasionaților de ciclism montan prin susținerea proiectului Valea Jiului Bike Park pe platforma de crowdfunding www.creștemidei.ro.
Această inițiativă face parte din proiectul ”Ecoturism local în Valea Jiului” realizat cu ajutorul sponsorilor și partenerilor: Enel Distribuție Banat, SG Foundation USA, Primăria Mun. Lupeni,  Asociația Pro Straja, Club Rotary Petroșani – Valea Jiului, SC Diacom Prestcom SRL, SC Comexim R SRL, SC Eurosport DHS SA, International Mountain Bike Association (IMBA).

Mai multe detalii puteți obține de la:
Marius Bucur – asistent manajer proiect ”Ecoturism local în Valea Jiului”
Telefon: 07616090769
E-mail: marius_bucur@noi-orizonturi.ro

[slideshow_deploy id=’17636′]